День пам'яті захисників України

2022-08-29

/Files/images/a_novini/Сер2.jpg

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України - Іловайську трагедію.

29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленість і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових.

Смертельним для наших захисників "зелений коридор" полягав через поля з соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тож символом Дня пам'яті захисників України стала квітка соняшнику.

Представники Пухівського старостинського округу поклали квіти до могили учасника АТО Михайленка Олександра Петровича та долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання вшанування полеглих воїнів.

В Пухівській сільській бібліотеці оформлена виставка вшанування до Дня пам'яті захисників України "Героям слава - вписано в серцях".

/Files/images/a_novini/Сер.jpg/Files/images/a_novini/Сер1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi