Козацькі забави

2017-10-13

/Files/images/vihovna_robota/DSC06413.JPG

День українського козацтва – одне з найшановніших свят у нашій державі. Для українців слово «козак» асоціюється зі словами «мужній», «сильний», «відважний». І в наш час про чоловіків, які сміливо стають на захист слабших, борються за правду і справедливість, говорять: «Оце козак!»

У переддень свята, 13 жовтня, у школі відбулися заходи, присвячені Дню українського козацтва. У початкових класах пройшли години спілкування. Учитель історії Саваскул Ольга Григорівна доступно розповіла дітям про історію козацтва, між учнями 3 та 4 класів пройшла вікторина «Що я знаю про козаків». Діти переглянули мультфільм «Як козаки із турками воювали».

Хлопці – старшокласники взяли участь у грі «Козацькі забави». У журі були завідуюча будинком культури Флоріна Світлана Олександрівна, сільський бібліотекар Слюсар Олена Петрівна, учасники АТО Вербицький Єгор Васильович та Федосов Ігор Миколайович, заступник директора з виховної роботи Гиренко Оксана Костянтинівна. Учасників гри привітав дівочий ансамбль піснею «Їхав козак за Дунай». Юнаки стрибали у мішках, перетягували канат. Конкурс «Бій подушками» виявив найспритнішого із хлопців, а конкурс «Сильна рука» – найсильнішого. Та найбільше захоплення викликав конкурс «Хто кого перетанцює». І не важливо, хто переміг, а хто був переможений. Головне, що хлопці довели, що вони є достойними нащадками козаків.

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi